Om 2018-08-10T12:45:35+00:00

Till dig som bär mina smycken vill jag överföra en speciell känsla av unikitet och personlighet!

I min atelje designar och tillverkar jag mina smycken i guld, silver, koppar och mässing. Handgraverar mönster och skrift.

Har du en egen idé utformar jag smycket efter dina egna önskemål.

I ateljén bedriver jag även kursverksamhet för både nybörjare och mer erfarna.

Jag har alltid tyckt om att arbeta med händerna. Min nyfikenhet på guld/silversmidet började växa fram i Indien dit jag flyttade 1992. Där skapade jag smycken i andra tekniker, innan jag fick möjlighet att gå i lära hos Ravi, en skicklig guld/silversmed i Puskar, Rajasthan.

Det erbjudandet var svårt att motstå! Så på golvet, med korslagda ben på indiskt vis, upp till 12 timmar om dagen, fick jag lära mig de traditionella smidestekniker som är starkt rotade i den indiska smyckeskulturen. Vår tid ihop som mästare och lärling, ledde så småningom till ett samarbete där vi under ett par års tid bedrev guld/silversmideskurser för västerländska turister.

Väl tillbaka i Sverige fick jag erbjudandet att tillverka och ställa ut mina smycken i de anrika Kronhusbodarna från 1700-talet, en historisk miljö med en vacker kullerstensbelagd innergård där också ett flertal andra konsthantverkare huserar.

Inspiration

När jag skapade mina första smycken, insåg jag att jag inte ville hålla på med massproduktion. Jag ville skapa smycken som är unika, ”one of a kind”.

Min inspiration kom från början dels från Indien, men även från medeltidens Europa. En annan inspirationskälla är sk ”crop circles”, fantastiska mönster som upptäckts i sädesfält. Utöver detta så är unika stenar ofta utgångspunkt för mina smycken.